{ "title": "Mayasıl Bitkisel Çözüm", "image": "https://www.mayasil.gen.tr/images/mayasil-bitkisel-cozum.jpg", "date": "19.01.2024 07:29:57", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "
Mayasıl bitkisel çözüm, Mayasıl son zamanlarda birçok kişide görülmektedir. Mayasıl rahatsızlığı kişilerin sosyal yaşamlarınıda olumsuz etkilemektedir. Hemoroit olarak da bilinen mayasıl, kalın bağırsağın son bölümünde oluşan dışkılama işlemini gerçekleştiren elastik dokulu yapıya sahip olan ve makat yüzeyinin gevşemesi sonucu oluşan sarkmalara ve kaşıntıya denir. Mayasıl özellikle yaz aylarında kişileri çok rahatsız etmektedir.

Mayasıl tedavisi ve bitkisel çözüm

Mayasıl için gerekli teşhisler konulduktan sonra kişiler çok dikkat etmelidir. Tükettikleri besinden kıyafet seçim ne kadar dikkat etmeleri gerekir. Mayasıl için gerekli önlem alınmaz ise mayasıl oluşumu artar ve kişiye büyük acı verir. Mayasıl tedavisi için öncelikle Uzman bir doktora başvurulması gerekmektedir. Bazı durumlarda mayasıl için tıbbi müdahale yeterli olmamaktadır. Tıbbi müdahalenin yanı sıra bazı bitkisel çözüm yöntemlerinin de denenmesinde fayda vardır. Bazı bitkisel yöntemler mayasıl oluşumunu yavaşlatmakta ve tedavi sürecinin olumlu sonuçlanması desteklemektedir.

Mayasıl bitkisel çözüm yöntemlerinden bazıları şunlardır

Atkuyruğu: İki buçuk litre soğuk suyun içerisine 150 gram atkuyruğu atın ve kaynatın. Kaynattıktan sonra suyu süzün. Süzdüğünüz suyu ile mayasıl bölgesini günde iki defa olmak üzere yıkayın. Bunu mayasıl bölgesi iyileşene kadar düzenli olarak yapın.

Ebegümeci: İki litre soğuk suyun içerisine 100 gram ebegümeci koyun. Daha sonra ebegümecini on iki saat kadar soğuk suyun içerisinde bekletin. On iki saat beklettikten sonra kaynatın. Kaynadıktan sonra bir süre dinlendirin. Dinlendikten sonra suyu süzün. Süzdüğünüz su ile mayasıl bölgesinin sabah akşam olmak üzere 25 dakika kadar düzenli olarak yıkayın.

Maydanoz: Bir deste maydanozu ince ince kıyın. Daha sonra kıydığınız maydanozları iki buçuk su bardağı ispirtonun içine koyun. Daha sonra bu karışımı bir ya da bir buçuk hafta kadar güneş gören bir yerde bekletin. Güneşte beklettikten sonra bu karışımı bir su bardağı su ile karıştırın ve mayasıl bölgesine sabah akşam olmak üzere günde iki defa yıkayın.

Huş Ağacı: Huş ağacı katranı ile bir fincan vazelini karıştırıp merhem haline getirin. Elde ettiğiniz bu merhemi sabah akşam olacak şekilde günde iki defa mayasıl olan bölgeye masaj yaparak uygulayın.

Zeytinyağı: Zeytinyağı ile tunda karışımı mayasıl için çok etkilidir. Bir fincan zeytinyağı ile tundayı karıştırın. Bu karışı bir hafta güneş görecek bir yerde bekletin. Bekleme süresi bittikten sonra elde ettiğiniz karışım ile mayasıl bölgesini günde iki defa yıkayın.

Havuç Yaprağı: 6-7 adet havuç yaprağını mikserden geçirin. Mikserden geçirdikten ezilen yaprakları mayasıl bölgesine günde iki defa sürün.

Isırgan Otu: Isırgan otu birçok rahatsızlık için bulunmaz bir nimettir. Bu rahatsızlıklardan biri de mayasıl rahatsızlığıdır. Mayasıl için bir su bardağı kaynar suyun içerisine bir yemek kaşığı ısırgan otunu atıp demlenmesi için bekleyin. 10-15 dakika demlenmesi için bekledikten sonra bu karışımı süzün. Süzdükten sonra günde iki defa içebilirsiniz.

Ballıbaba Tohumu: Mayasıl için ballıbaba tohumunu arpa unu ile kullanabilirsiniz. Öncelikle bir kahve fincanı kadar ballıbaba tohumunu havanda döverek toz haline getirin. Daha sonra arpa unu ile karıştırın. Karışımı iyice yoğurun. Karışımı hamur haline getirmek için içerisine bir miktar su katın. Hamur haline getirdiğiniz bu karışımdan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçalardan günde üç tane sabah, öğlen akşam olacak şekilde yutun.

Sinir Tohumu: Belli bir miktar sinir tohumunu mikserde ezin. Ezdikten sonra elde ettiğiniz su ile mayasıl bölgesini günde iki defa olacak şekilde sürün.

Mayasıl bitkisel çözüm yöntemlerinden birini mutlaka denemelisiniz.
" } ] }